Puuhayksilöitä etsitään!

IMG_1439

Kourallinen Agile Finlandin aktivisteja kokoontui keväisenä tiistai-iltana Codenton toimistolle pistämään itseään tikulla silmään ja muistelemaan mennyttä vuotta retrospektiivin hengessä.

Keskustelimme erityisesti hallituksen toiminnasta sekä varsinaisen toiminnan organisoinnista. Kuten muistanette, lanseerasimme ajatuksen itseorganisoituvista podeista taannoin. Ideana on siis, että mikäli jotain halutaan saada tehdyksi, kootaan pieni ryhmä, joka huolehtii itsenäisesti tekemisestä ja toteutuksesta. Esimerkiksi coaching circle -podissa aktivistit järjestävät valmennusiltamia, hoitaen niin tilojen hankinnan, markkinoinnin ja ilmoittautumiset kuten parhaaksi näkevät.

Mutta jos podit ovat itseorganisoituvia, niin mikä on Agile Finlandin hallituksen rooli?

Miksi meillä on hallitus ja miten tehdä siitä tarpeeton?

Näkemyksemme Agile Finlandin hallituksen roolista kulminoitui seuraavanlaisiin asioihin:

  • IMG_1446 Koska PRH ja yhdistyslaki
  • Auttaa muita saamaan jotain aikaiseksi: mahdollistaja, resurssien hankinta ja tarjoaminen podeille.
  • Yhteisön sinivihreyttäminen (teal): eli kuinka olemme edelläkävijöitä myös uudenlaisen organisaatiokulttuurin soveltamisessa käytäntöön?
  • Luottamuspääoman rakentaminen
  • Puuhamaan rakentaminen: alusta kaikenlaiselle toiminnalle

Keskeinen ajatus siis on, että Agile Finlandissa hallitus ei ole se, joka tekee kaikki asiat. Käytännön toiminta tapahtuu podeissa, joita hallitus koittaa haitata mahdollisimman vähän. Näin ollen myös hallituksen henkilömäärä halutaan pitää minimissään: puheenjohtaja, kaksi jäsentä ja kaksi varajäsentä muodostavat hallituksen. Hallitus on ennen kaikkea mahdollistaja, eikä pönötyspaikka, jolla saa statusta ja valtaa. Hallituksen toiminta on avointa, eli kaikki aktivistit ovat tervetulleita hallituksen kokouksiin keskustelemaan ja tekemään tarvittavia päätöksiä yhdessä.

Sääntömääräinen kevätkokous pidetään toukokuussa, ja siinä jäsenet valitsevat uuden hallituksen. Keskustelimme siitä, millaisia hallitushenkilöitä toivoisimme tulevan valituksi: Ensimmäisenä edellytyksenä näimme, että hallituksen jäsenellä tulisi olla aikaa Agile Finlandille. Toisekseen, hänen tulisi kyetä rakentamaan puuhamaata, eli alustaa toiminnalle. Puuhamaan rahoituksen hankinta ja rahankäytön jonkinsorttinen seuranta toivotaan olevan hallituksen jäsenen tehtävälistalla.

Emme siis ihan vielä keksineet, kuinka tehdä hallituksesta tarpeeton. Ja vaikka hallituspaikkoja onkin muutama jaossa, niin vähintään yhtä tärkeitä ovat puuhayksilöt!

Tule mukaan!

Onko Sinulla ajatus, mitä Agile Finlandin pitäisi tehdä? Haluatko laajentaa verkostojasi, rakentaa luottamuspääomaa ja kohdata ihmisiä oman organisaatiosi ulkopuolelta?  Haluatko olla pelastamassa Suomea konkreettisella ja järkevällä tavalla, eli tekemällä työelämästä ketterää, innovatiivista – ja hauskaa?

Kaipaamme uusia aktivisteja eli puuhayksilöitä, jotka tekevät haluamiaan asioita joko olemassaolevissa podeissa tai perustavat uusia. Pitäisikö elvyttää säännöllisten Agile Dinnereiden perinne? Entä pitäisikö järjestää open space? Näistä asioista päättävät aktiiviset jäsenemme: niitä asioita tapahtuu, joita joku ryhmä aktivisteja tekee. Hyvien ideoiden lista on pitkä, mutta hyödytön, mikäli kukaan ei panosta aikaansa niiden toteuttamiseen.

Haastammekin Sinut mukaan tekemään asioita. Agile Finland on yhteisö, jossa ei kannata jäädä odottelemaan että johtokunta järjestää iltapäiväkerhoja. Jos haluaa jotain tapahtuvaksi, Agile Finlandista löydät kavereita tekemään asioita sekä apua vaikkapa tilojen tai sponsoroinnin järjestämiseen.

Tule kevätkokoukseen ja muihin tapahtumiimme, keskustele Facebook-ryhmässämme tai virittäydy aktivistikanaville Slackiin! (Johon pääset laittamalla viestiä info@agile.fi )

Terveisin Puuha-Kristiina & Puuha-Olli

Kristiina Ullgrén

Leave a Comment